Valikko

Energianeuvosto käsitteli uuden komission energiapolitiikan painopisteitä

EU2019FI 4.12.2019 17.30
Uutinen
Kuva: Mauri Vieru, työ- ja elinkeinoministeriö

Energiaministerit keskustelivat Brysselissä 4. joulukuuta puhtaasta energiasta, kansallisista energia- ja ilmastosuunnitelmista ja uuden komission energiapolitiikan painopisteistä kaudella 2019–2024.

Kokouksen puheenjohtaja oli tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen.

Ministerit keskustelivat siitä, miten EU-tasolla voidaan edistää alojen älykästä integrointia eli kuinka puhdasta energiaa voidaan ottaa käyttöön koordinoidusti ja joustavasti eri talouden sektoreilla, kuten esimerkiksi lämmityksessä, teollisuudessa ja liikenteessä.

Ministerit puhuivat myös EU:n energiaunionin hallintomallin edellyttämistä kansallisista energia- ja ilmastosuunnitelmista. Suunnitelmien avulla seurataan sitä, miten kukin jäsenvaltio osaltaan huolehtii EU:n yhteisten vuoden 2030 energia- ja ilmastotavoitteiden saavuttamisesta.

Energiaministerit kuulivat myös uuden komission energia-asioista vastaavan komissaarin Kadri Simsonin puheenvuoron komission energiapolitiikan painopisteistä vuosina 2019–2024. Komission agendalla ovat ainakin uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden edistäminen, puhtaan energian kehittäminen ja investoinnit puhtaan energia teknologiaan. Jäsenvaltioilla oli mahdollisuus kommentoida komission esittämiä painopisteitä.

Lisätietoja

Hanna Kosonen