Valikko

Kokousjärjestelyt noudattavat kestävän kehityksen periaatteita

EU2019FI 21.5.2019 15.00
Uutinen

Suomi ottaa kestävän kehityksen periaatteet johdonmukaisesti huomioon EU-puheenjohtajakauden kokousjärjestelyissä. Suomi haluaa kiinnittää huomiota kokoustamisen ilmastovaikutuksiin ja uudistaa toimintatapoja.

Kestävien kokousjärjestelyiden päätoimi on, että Suomessa järjestettävien kokousten määrä on maltillinen ja kaikki kokoukset on keskitetty Helsinkiin. Näin liikenteen päästöistä syntyvä hiilijalanjälki pienenee. Vieraiden ja median on vaivatonta liikkua julkisilla liikennevälineillä, pyörällä tai kävellen kokouspaikalle, joka on keskustassa sijaitseva Finlandia-talo.

Kokousvieraiden lentojen hiilidioksidipäästöt hyvitetään

Suomi on päättänyt, että puheenjohtajakauden perinteisiä tavaralahjoja ja oheistuotteita ei hankita. Lahjoihin varatut rahat osoitetaan kokousvieraiden lentomatkojen hiilidioksidipäästöjen hyvittämiseen eli kompensointiin. Kompensointi toteutetaan rahoittamalla projekteja, jotka vähentävät päästöjä. Projektit julkistetaan ennen puheenjohtajakauden alkua.

Suomi korostaa myös kiertotalouden merkitystä. Pelkästään puheenjohtajakautta varten tuotetaan mahdollisimman vähän materiaalia ja digitaalisia ja kiertotalouteen perustuvia sovelluksia suositaan. Muovin käyttöä vähennetään tarjoamalla kokousvieraille puhdasta suomalaista hanavettä pullotetun veden sijaan.

Helsingissä järjestettävissä kokouksissa on tarjolla suomalaista, sesonginmukaista lähi- ja luomuruokaa. Kestävyysajattelua symboloi myös puheenjohtajakauden visuaalinen ilme, joka on luotu uudistamalla ja kierrättämällä vanhaa.

Kestävät järjestelyt