Hyvinvointitalous ja ilmastotoimet työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asioiden neuvostossa

EU2019FI
8.7.2019 17.00
Uutinen
Ministerit Pekonen ja Harakka Brysselissä
Ministerit Pekonen ja Harakka. Kuva: Euroopan unioni

EU-maiden sosiaali- ja työministerit keskustelivat maanantaina .8. heinäkuuta Brysselissä hyvinvointitaloudesta sekä EU:n pitkän aikavälin ilmastostrategian työllisyysnäkökohdista.

Hyvinvointitalous on Suomen EU-puheenjohtajakauden pääteema sosiaali- ja terveyssektorilla. Hyvinvointitaloudessa on kyse hyvinvoinnin ja talouden vastavuoroisesta suhteesta.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen ja työministeri Timo Harakka johtivat puhetta neuvostossa.

Keskustelu osui hyvään ajankohtaan. EU:n talouskasvu jatkuu ja työllisyys on ennätystasolla. Mutta kuinka kauan? Ihmiset ovat tärkein voimavaramme. Pitkän aikavälin kestävä kasvu on saavutettavissa vain lisäämällä ihmisten hyvinvointia.
— Aino-Kaisa Pekonen, Suomen sosiaali- ja terveysministeri

Tämänpäiväinen keskustelu vahvisti sen, miten tärkeää on ottaa huomioon ilmastoneutraaliin talouteen siirtymisen sosiaaliset näkökohdat. Meidän on tarjottava Euroopan kansalaisille toiveikkaat näkymät, kannustettava työntekijöitä hankkimaan uutta osaamista ja uusia taitoja, tarjottava yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tuettava aloja ja yhteisöjä, joiden on sopeuduttava kestävään talouteen. Oikeudenmukainen siirtymä on yhteinen päämäärämme ja olennainen intressimme.
— Timo Harakka, Suomen työministeri

Lisätietoja