Hyppää sisältöön

Suomi

Soutelua järvellä

Aalloilla keikkuva valkoinen höyrylaiva, syvänsininen vesi ja tuhannet vihreät saaret. Menneiden vuosikymmenten matkailumainokset kuvaavat Suomea usein sen ainutlaatuisen luonnon kautta. Tänä päivänä Suomea määrittelevät yhtä lailla luonto ja kestävä kehitys, koulutus ja tietotaito sekä toimivuus ja hyvinvointi. Suomi sijoittuu korkealle useissa kansainvälisissä vertailuissa, oli sitten kyse elämänlaadusta, sananvapaudesta tai koulutuksesta.

Pohjoinen ilmasto on tehnyt suomalaisista sisukkaita, ratkaisuhakuisia ja käytännönläheisiä. Asioiden pitää toimia joka säässä kaikissa olosuhteissa. Muutosten keskellä suomalaiset ovat aina olleet valmiita kokeilemaan uusia asioita, muutokseen ja muuttamaan. Maalta kaupunkiin, köyhyydestä vaurauteen koulutuksen avulla.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa historia auttaa näkemään asioiden jatkuvuuden. Suomi ja suomalaisuus ovat syntyneet ja kehittyneet osana eurooppalaista historiaa. Osana Ruotsia Suomen alue liittyi kiinteäksi osaksi Pohjoismaita. 1800-luvun aikana Suomelle kehittyi eurooppalaisten suuntausten mukaisesti kansallinen identiteetti. 1900-luvun dramaattinen historia jätti syvät jäljet myös Suomeen ja sodanjälkeinen talouskasvu loi edellytykset pohjoismaisen hyvinvointivaltion rakentamiselle. Kylmän sodan päätyttyä Suomi liittyi Euroopan unionin jäseneksi vuonna 1995.

Suomessa on paljon puita ja vettä. Ihmisiä ei niinkään. Siksi täällä uskotaan tasa-arvoon, huolenpitoon ja asioiden yhdessä tekemiseen. Suomi oli Euroopan ensimmäinen maa, joka antoi kaikille kansalaisille yhtäläisen äänioikeuden ja maailman ensimmäinen maa, jossa kaikilla kansalaisilla oli oikeus asettua vaaleissa ehdolle. Vain yhdessä tekemällä voi menestyä.

Main Outlines of Finnish History (en)

Finland in Stories (en)

Finland in Facts (en)