Saut au contenu

A Clean and Global North -tapahtumassa tarkastellaan arktisten alueiden ja Itämeren alueen merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa

Julkaisuajankohta 29.11.2019 10.54
Uutinen
A Clean and Global North -tapahtumassa tarkastellaan arktisten alueiden ja Itämeren alueen merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa
Photo: Kimmo Räisänen, Utrikesministeriet

A Clean and Global North on EU:n puheenjohtajamaan Suomen, Euroopan komission ja Euroopan ulkosuhdepalvelun järjestämä korkean tason tapahtuma, jonka tavoitteena on lujittaa vuoropuheluun perustuvaa kestävää kansainvälistä yhteistyötä EU:n pohjoisilla alueilla ja pohtia nykyisiä haasteita ja tulevia mahdollisuuksia.

Tapahtumaan osallistuu eri maiden ministeritason ja korkean virkamiestason edustajia, asiantuntijoita, yksityissektorin edustajia sekä kansalaisyhteiskunnan ja yliopistomaailman toimijoita.

Finlandia-talossa järjestettävän tapahtuman avasi pääministeri Antti Rinne.

Uskomme, että EU voi olla ja sen tulee olla ilmastonmuutoksen torjunnan etulinjassa. Olen vakuuttunut siitä, että meillä on mahdollisuus rakentaa kestäväpohjaisia talouksia ja samalla pienentää ilmastonmuutoksen riskejä. Ilmastotoimet ja kiertotalous ovatkin olennainen osa siirtymistä puhtaaseen, vähäpäästöiseen tulevaisuuteen ja ilmastonmuutoksen kestävään yhteiskuntaan. Pääministeri Antti Rinne. 

Suomi painottaa puheenjohtajakaudellaan, että EU:n täytyy nostaa profiiliaan globaalina ilmastojohtajana luomalla pitkän tähtäimen ilmastostrategia, jolla EU on hiilineutraali vuonna 2050.

Lisätietoja