Saut au contenu

Kuorma-autonkuljettajien liikkuvuus: uudistuspaketille Coreperin alustava vahvistus

EU2019FIliikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 20.12.2019 16.11
Uutinen

EU:n maantieliikennesektorin keskeinen uudistus eteni tänään huomattavasti, kun neuvoston pysyvien edustajien komitea (Coreper) hyväksyi liikkuvuuspaketiksi kutsutun joukon ehdotuksia kuljettajien työoloista, kansainvälisiä kuljetuksia suorittavien kuljettajien lähettämistä koskevista erityissäännöistä, tavaraliikenteen markkinoille pääsystä ja paremmasta valvonnasta.

Uusilla säännöillä on tarkoitus varmistaa tasapaino niin, että kuljettajilla on paremmat työolot ja liikenteenharjoittajilla vapaus tarjota palveluja rajojen yli, ja lisäksi ne edistävät tieliikenteen turvallisuutta. Lisäksi uudet säännöt tuovat alalle kipeästi kaivattua selkeyttä ja estävät sen, että sääntöjä sovelletaan eri jäsenmaissa eri tavoin. Neuvoston puheenjohtajamaa ja Euroopan parlamentti pääsivät asiasta alustavaan sopimukseen 11. joulukuuta.

Tänään vahvistamamme säännöt ovat selkeät, reilut ja helposti valvottavissa. Ne parantavat kuljettajien työ- ja sosiaalisia oloja ammatissa, josta olisi hyvä tulla houkuttelevampi. Samalla luomme yhdenmukaisemmat ja vakaammat liiketoimintaedellytykset kuljetusyrityksille, joista monet ovat pk-yrityksiä. Sujuvammat menettelyt ja yhdenmukaisempi täytäntöönpano helpottaa kuljettajien, yritysten ja kansallisten viranomaisten elämää.

— liikenne- ja viestintäministeri ja neuvoston puheenjohtaja Timo Harakka