Saut au contenu

Vaikuttavia rikoksentorjuntakeinoja etsitään konferenssissa Helsingissä

Oikeusministeriö
11.12.2019 14.23
Uutinen

Oikeusministeriö järjestää yhteistyössä Euroopan rikoksentorjuntaverkoston (European Crime Prevention Network, EUCPN) kanssa eurooppalaisen rikoksentorjuntakonferenssin 12. joulukuuta Helsingissä. Konferenssi on osa EU-puheenjohtajakauden ohjelmaa.

Tilaisuudessa esitellään ja keskustellaan muun muassa EU-maissa eri tavoin toteutetuista rikoksentorjuntahankkeista, joiden tarkoituksena on nuorten huumeiden käyttöön liittyvän oheisrikollisuuden vähentäminen ja ehkäiseminen.

Kokouksen yhteydessä jaetaan 10 000 euron arvoinen rikoksentorjuntapalkinto, josta kilpailee 17 rikoksentorjuntahanketta eri maista. Voittajaksi valitaan hanke, jonka avulla on pystytty onnistuneesti torjumaan rikoksia tai rikoksen pelkoa. Menetelmien tulee olla sovellettavissa myös muissa maissa.

Rikoksentorjuntakonferenssi on Euroopan rikoksentorjuntaverkoston vuosittainen päätapahtuma. Verkosto edistää EU-maiden välistä yhteistyötä, välittää tietoa rikoksentorjunnan parhaista käytännöistä sekä tarjoaa työkaluja ja tukea rikoksentorjuntaan. 

Konferenssia voi seurata suoran verkkolähetyksen kautta.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Minna Piispa, puh. 0295 150 223, [email protected]
Erityisasiantuntija Saija Sambou, puh. 0295 150 352, [email protected]