Hyppää sisältöön

Akkreditointi

Photo: Sera Martikainen/Prime Minister's Office


Helsingin epävirallisia ministerikokouksia seuraamaan haluavien median edustajien on akkreditoiduttava viimeistään kaksi viikkoa ennen kokouksen alkua. Turvallisuusselvityksen vaatiman ajan takia toivomme akkreditoitumisia mahdollisimman aikaisin.

Yhdellä kerralla voi hakea pääsyä kaikkiin Suomessa järjestettäviin epävirallisiin ministerikokouksiin sekä seuraamaan Euroopan komission vierailua ja Euroopan parlamentin puheenjohtajakokouksen vierailua. Muihin Suomessa järjestettäviin tilaisuuksiin akkreditoidutaan tarvittaessa erikseen.

Akkreditointi Helsingin ministerikokouksiin

Näin akkreditoidut Helsingin epävirallisiin ministerikokouksiin

Tee ensin akkreditointihakemus ja heti sen jälkeen henkilötuvallisuusselvityshakemus.

Akkreditointi

Varaa valmiiksi hakemuksen liitteet digitaalisessa muodossa. Kuvakoko on enintään 10 megatavua.

  • Värillinen passikuva kulkukorttiin, JPG
  • Värillinen kuva passin henkilötietosivusta tai virallisesta henkilökortista, JPG, PNG tai PDF
  • Värillinen kuva EU-instituutioiden voimassa olevasta journalistikortista, jos sinulla on sellainen, JPG, PNG tai PDF

Tarkista, että täyttämäsi tiedot ovat oikein. Vahvista tiedot. Saat sähköpostin, että ilmoittautumistietosi on vastaanotettu.

Saat uuden sähköpostin, kun akkreditointisi on hyväksytty tai hylätty. Pidä sähköposti tallessa, jotta voit tarvittaessa näyttää sen kulkukorttia hakiessasi.

Henkilöturvallisuusselvitys

EU-instituutioihin vakinaisesti akkreditoituneiden median edustajien ei tarvitse täyttää turvallisuusselvityshakemusta, koska heille selvitys on jo tehty.

Henkilöturvallisuusselvityksessä tarvittavat tiedot annetaan akkreditoinnin yhteydessä erillisellä lomakkeella. Täytä lomake huolellisesti, sillä puutteellisesti tai epäselvästi täytettyä hakemusta ei käsitellä. Kaikkia kohtia ei tarvitse täyttää.

Varaa valmiiksi hakemuksen liite, kopio passin tietosivusta. Tämä ei koske Suomen kansalaisia.

Täytä hakemus, johon on valmiiksi täytetty kohdat A1, A2, A3 sekä osa kohdasta A4. Älä poista tai muuta mitään esitäytettyä kohtaa.

Täytä kaikki seuraavat kohdat:

  • A4. Tehtävänimike ja yritys tai työnantaja
  • B1. Henkilötiedot
  • B2. Yhteystiedot
  • C. Täytä, jos olet asunut ulkomailla kymmenen vuoden kuluessa
  • D. Tiedoksiannot ja suostumus
  • E. Liitteet: Jos olet muun maan kuin Suomen kansalainen, laita rasti kohtaan passin henkilötietosivut ja merkitse liitteeksi tulevien passin henkilötietosivujen määrä.

Tulosta, allekirjoita, skannaa ja tallenna hakemus. 

Lähetä hakemus yhtenä dokumenttina sekä mahdollinen liite sähköpostitse Suomen EU-puheenjohtajuussihteeristöön osoitteeseen [email protected]

Saat sähköpostiisi tiedon, kun hakemus on vastaanotettu.

Lisätietoja henkilöturvallisuusselvityksestä: hallinnollinen avustaja Teea Korppi, p. 0295 160 076 ja erityisasiantuntija Mika Tikkanen, p. 0295 160 088, valtioneuvoston kanslia

Mediakorttien noutaminen ja turvatarkastukset

Median kulkukortti on noudettava henkilökohtaisesti valtioneuvoston kirjaamosta, Ritarikatu 2 B. Lähin raitiovaunupysäkki on Ritarihuone/Aleksanterinkatu 10, jonne pääsee raitiovaunulla 4.

Korttien jakaminen alkaa 15.6. ja päättyy 24.9. Kirjaamo on auki arkisin klo 7.30–16.15 sekä epävirallisia ministerikokouksia edeltävinä päivinä ja kokouspäivinä klo 7.30–21. 

Sama mediakortti toimii kaikissa kokouksissa, joihin kortinhaltija on akkreditoitunut. Kortin aiempaan kokoukseen saaneet voivat mennä suoraan Finlandia-talon mediakeskukseen, jossa vanha kortti aktivoidaan. 

Tulijan on esitettävä sama virallinen henkilöllisyystodistus, joka on ilmoitettu akkreditointihakemuksessa.

Median kulkukortti on pidettävä näkyvillä kokouspaikalla.

Kaikille mediakeskukseen saapuville tehdään henkilöllisyys- ja turvatarkastukset.