Hyppää sisältöön

MEDIAKESKUS

Mediakeskus toimii epävirallisten ministerikokousten ja komission vierailun aikana Finlandia-talossa. Alvar Aallon kongressi-ja tapahtumakeskukseksi suunnittelema rakennus valmistui 1971. Se on suomalaisen arkkitehtuurin merkittävimpiä rakennuksia. Finlandia-talo sijaitsee Helsingin ydinkeskustan tuntumassa, noin kilometrin päässä päärautatieasemalta ja Kampin linja-autoasemalta pohjoiseen. 

Finlandia-talo

Mediakeskus 

Saapuminen

Mediakeskukseen pääsy edellyttää median edustajien akkreditointia etukäteen. Mukana tulee olla akkreditointikortti ja henkilöllisyystodistus, joka on ilmoitettu akkreditointia haettaessa. Mediakeskukseen saavuttaessa tehdään turvatarkastus.

Akkreditointikortti noudetaan Valtioneuvoston linnan kirjaamosta ennen mediakeskukseen saapumista. 

Lisätietoa akkreditoitumisesta ja kulkukorttien noutamisesta

Mediakeskus sijaitsee Finlandia-talon 0-kerroksessa. Sisäänkäynti K4 on Karamzininrannan puolella. Finlandia-talo on kävely- ja pyöräilymatkan päässä medialle ennakkovaratuista hotelleista. Polkupyörien lainauspisteitä on eri puolilla kaupunkia. 

Raitiovaunujen 4 ja 10 lähin pysäkki on Mannerheimintiellä, aivan Finlandia-talon edessä. Pysäkin nimi on Kansallismuseo. Mediakeskuksen sisäänkäyntiin pääsee kävelemällä Finlandia-talon ympäri. Liikenteen mahdollisten poikkeusjärjestelyjen vuoksi pyydämme median edustajia varaamaan tarpeeksi aikaa kokouspaikalle saapumiseen.

Päärautatie- ja metroasemalta on noin 800 metrin sekä Kampin linja-autoasemalta noin 900 metrin kävelymatka Finlandia-talolle.

Matkalippu julkisiin kulkuvälineisiin on hankittava etukäteen lippuautomaatista, R-kioskeilta tai HSL-mobiilisovelluksella. Helsingin alueen AB-vyöhykelippu maksaa noin 3 €. Lippuja ei myydä liikennevälineissä.

Matkakortteja Helsingin seudun julkiseen liikenteeseen jaetaan akkreditoituneille median edustajille lentokentän Helsinki turisti-infossa (avoinna 10.00-20.00, terminaali 2, tuloaula 2A) sekä Finlandia-talon mediainfossa mediakorttia tai akkreditoinnin hyväksymiskirjettä vastaan. Matkakortilla voi matkustaa Helsingin seudulla junissa, metrossa, raitiovaunussa, busseissa ja Suomenlinnan lautalla. Kortti on voimassa 2 vrk ensimmäisestä leimauksesta.

HSL-reittiopas

HSL-sovellus

Kaupunkipyörät

Sähköpotkulaudat:

Kulkuyhteydet lentoasemalta

Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääsee päärautatieasemalle junilla I ja P noin puolessa tunnissa. Bussilla numero 615 matka-aika on noin 50 minuuttia. Matkalippu vyöhykkeille ABC maksaa noin 5 €.  Lentokentän ja päärautatieaseman väliä liikennöi myös Finnair City Bus, joka maksetaan bussiin noustaessa. Lippu maksaa noin 6.50 €. Finnair City Busin ajoreitti valitaan liikennetilanteen mukaan. Matka Elielinaukiolta Rautatieaseman kupeesta lentoasemalle taittuu n. 30 minuutissa.

Helsinki-Vantaan lentoasema

Yhteydet lentoasemalle

Finnair City Bus

Taksimatka Helsinki-Vantaan lentoasemalta Helsingin keskustaan kestää noin 20 minuuttia ja maksaa noin 40-45 €. Lähimmän saapumispaikan osoite on Mannerheimintie 13 e.

Lentoaseman taksipalvelut

Aukioloajat

Mediakeskus on avoinna kokouspäiviä edeltävinä iltoina klo 15–21. Kokouspäivinä se avataan klo 7 ja suljetaan 4 tuntia viimeisen tiedotustilaisuuden päättymisen jälkeen.

Infopisteet ja yhteystiedot

Mediakeskuksen infopiste auttaa haastateltavien ja muiden asiantuntijoiden kontaktoinnissa sekä muissa käytännön asioissa. Pyynnöt osallistua kuvaustilanteisiin tehdään lomakkeella kunkin kokouksen media-aikataulussa olevien linkkien kautta. Pool-kortit jaetaan info-pisteessä.

Infopisteessä on päivystävä IT-tukihenkilö, median käyttöön tarkoitettu tulostin sekä kopiokone.

Host Broadcasterin oma palvelupiste sijaitsee mediakeskuksen TV- ja radiotyötiloissa 0-kerroksessa.

Lisätiedot: [email protected]

Tarjoilu

Kokouspäivinä mediakeskuksen ravintolassa on maksutta tarjolla lämmin lounas sekä välipaloja.

Tiedotustilaisuudet

Ministerikokousten tiedotustilaisuudet järjestetään lehdistötilassa I, joka sijaitsee Finlandia-talon 0-kerroksessa, sisäänkäynnin viereisessä salissa. Lisäksi kansallisia tai muita tiedotustilaisuuksia varten on käytettävissä lehdistötila II eli Aurora-sali, joka sijaitsee 1. kerroksessa, sekä lehdistötila III eli Veranda 4, joka sijaitsee 0-kerroksessa. Tiedotustilaisuuksien aikatauluista ilmoitetaan mediakeskuksen infotauluilla, eu2019.fi-verkkosivustolla, Twitterissä @EU2019FI sekä median EU2019FI-mobiilisovelluksessa. 

Työskentelytila

Mediakeskuksessa on 180-paikkainen työskentelytila vapaassa käytössä. 20 työpisteessä on kiinteä verkkoyhteys, ja koko Finlandia-talossa toimii tehokas langaton verkkoyhteys.

Verkkojännite on 230 volttia.

Aulatiloissa on lukittavia säilytyskaappeja ja vartioimaton naulakko.

Editointintiyksiköt

TV- ja radiotuotantoja varten on tarjolla editointiyksiköitä. Suomi puheenjohtajamaana tarjoaa palvelun, ja editointiyksiköiden käyttö on maksutonta. Yksiköitä on rajallinen määrä. Varauspyynnöt tehdään lomakkeella kunkin kokouksen media-aikataulussa olevien linkkien kautta.

Editointiyksiköissä on kiinteä verkkoyhteys sekä kiinteä videokaapeliyhteys Host Broadcasterin tarjoamaan suoraan sekä tallennettuun kuva- ja äänimateriaaliin. Editointiyksikössä on kytkentälaatikko, kuvanäyttö sekä useita sähköpistokkeita, työpöytä ja tuolit. Media tuo työskentelyään varten omat tietokoneet kaapeleineen. Varauspyynnöt tehdään lomakkeella kunkin kokouksen media-aikataulussa olevien linkkien kautta.

Haastattelupisteet ja stand up -paikka

Finlandia-talon 1. kerroksessa Piazzalla on kolme numeroitua haastattelupaikkaa, joihin voidaan sopia esimerkiksi ministereiden tapaamiset. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee myös valaistu stand up -paikka, jota media saa käyttää veloituksetta kuvatessaan itse, jota ei tarvitse varata. Sään salliessa ensisijainen haastattelupaikka sijaitsee Piazzan terassilla, josta näkymä Töölönlahdelle.

Lisäksi Host Broadcasteriltä on mahdollista ostaa stand up –palveluita.

Kuvausmahdollisuudet ja niihin ilmoittautuminen

Tiedotustilaisuudet ovat avoimia kaikille akkreditoituneille median edustajille. Muihin kuvaustilanteisiin voidaan joutua rajaamaan kuvaajien määrää. 

Rajattavia eli poolattavia kuvaustilanteita

  • saapumiset ja door step (avoin myös toimittajille)
  • perhekuva
  • kokouksen alku

Kokousten kuvaustilanteet ja aikataulut on kerrottu kokouskohtaisissa mediaohjelmissa. Mediaohjelmissa on myös linkit, joista voi ilmoittautua kuvaustilanteisiin. Paikat täytetään ensisijaisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.

Media voi hyödyntää lisäksi Host Broadcasterin tarjoamaa TV-tasoista videokuvaa sekä valokuvia. 

Haastattelupyynnöt 

Haastattelupyynnöt ja haastattelupisteiden tilavaraukset voi jättää mediakeskuksen infopisteeseen tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Lisätietoja

Julietta Huttu, [email protected]