Hoppa till innehåll

EU:n valtiovarainministerit keskustelevat Helsingissä ilmastonmuutoksen hillitsemisestä ja rahoitusalan varautumisesta hybridiuhkiin

EU2019FIValtiovarainministeriö
12.9.2019 10.26
Uutinen

Ilmastonmuutoksen vastaisten toimien tehostaminen ja rahoitusalan varautuminen hybridiuhkiin nousevat keskeisiksi teemoiksi, kun EU:n valtiovarainministerit tapaavat epävirallisessa ministerikokouksessa Helsingissä 13.–14. syyskuuta.

Ministerit keskustelevat Helsingissä siitä, miten ilmastonmuutoksen vastaista työtä tulisi edistää juuri valtiovarainministerien vastuualueilla. Ministerit käyvät erillisen keskustelun energiaverotuksen roolista ilmastonmuutoksen hillinnässä.

Lisäksi valtiovarainministerien kokous nostaa rahoitusmarkkinoiden uudet uhat ja niiden torjunnan poliittisen tason keskusteluun. Ministerit keskustelevat muun muassa siitä, mitä lisätoimia rahoitusalan instituutioiden ja viranomaisten tulisi tehdä sekä pitäisikö eri sektorien välistä yhteistyötä tehostaa hybridiuhkien huomioimiseksi entistä kokonaisvaltaisemmin.

Ministerikokouksessa on esillä myös muita aiheita, muun muassa EU:n finanssipoliittiset säännöt ja päämarkkinaunionin jatkokehittäminen.

Kokouksen puheenjohtajana toimii valtiovarainministeri Mika Lintilä. Kokoukseen osallistuvat perjantaina 13. syyskuuta myös keskuspankkien pääjohtajat. Samana päivänä kokouksen yhteydessä kokoontuu myös euroryhmä.