Valikko

Seminaari: Sustainable Transformations: Exploring the Arts and Creativity in Stimulating Innovations and Technologies with a Human Touch

Aalto-yliopisto järjestää yhdessä EU:n S+T+ARTS-aloitteen kanssa seminaaripäivän BOZAR-kulttuurikeskuksessa Brysselissä torstaina 17. lokakuuta 2019. Tilaisuuden teemana on ”Sustainable Transformations: Exploring the Arts and Creativity in Stimulating Innovations and Technologies with a Human Touch”.

Kestävän kehityksen käsitteessä piilee ristiriita: yksinomaan laajentumiseen johtavaa kehittämistä ei enää voida pitää kestävänä, sillä nykypäivän haasteet edellyttävät toimintatapoja, jotka menevät pelkkään kasvuun tähtäävää innovointia pidemmälle. Monitahoisiin haasteisiin vastaaminen edellyttää merkittäviä muutoksia: monitieteinen tutkimus; integratiivinen lähestymistapa (elinikäiseen) oppimiseen; vastuullisten ja tulevaa ennakoivien uusien yhteiskunnallisten toimintatapojen omaksuminen; ja ihmisten, teknologian sekä kaupunki- ja luonnonympäristöjen välisten suhteiden lähentäminen. Seminaarin laajempana taustana ovat kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyvät päivänpolttavat kysymykset. Päivän aikana keskitytään tarkastelemaan uusien teknologioiden yhä suurempaa merkitystä ja mahdollisia vaikutuksia tulevaisuutemme kannalta.

Aamupäivällä ohjelmassa ovat Aalto-yliopiston ja S+T+ARTS-hankkeen edustajien puheenvuorot. Esitysten aiheena on digitaalitekniikka ja kuinka se muuttaa käsitystämme luovuudesta. Luennot ja alustukset ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia. Iltapäivän työpajaan ja paneelikeskusteluun on ilmoittauduttava ennakkoon sähköpostitse. Lisätietoja Aalto-yliopiston ja BOZARin verkkosivuilla.

Lisätietoja

Aalto-yliopisto

BOZAR

 

 

Aika

17.10.2019

Paikka

Bryssel

Järjestäjä

Lisätietoa