Valikko

Euroopan alueiden komitean työvaliokunnan 192. kokous

Alueiden komitean työvaliokunta eli hallitus kokoontuu Logomossa perjantaina 13.9. Tilaisuuden alussa elinkeinoministeri Katri Kulmuni esittelee Suomen EU-puheenjohtajuuskauden prioriteetit.

Kokouksen keskusteluosassa pureudutaan tulevaisuuden osaamistarpeisiin kahdesta eri näkökulmasta. Aluksi teemana on opettamisen ja oppimisen uudet tavat. Käytännön esimerkkinä kuullaan STEAM Turku -hankkeesta, jonka tavoitteena on luoda uusi koulutuksen toimintamalli luonnontieteen ja tekniikan alan vetovoiman vahvistamiseen.

Keskustelun toisen osan teemana on tekoäly ja sen vaikutukset tulevaisuuden koulutukseen. Suomalaisena esimerkkinä esitellään One Sea – autonomisen meriliikenteen ekosysteemiä.

Keskusteluosuuden aikana puheenvuoron käyttää muun muassa AK:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Markku Markkula.

Euroopan alueiden komitea tuo kuntien ja alueiden näkemykset EU:n päätöksentekoon antamalla lausuntoja. Komitea pyrkii edistämään läheisyysperiaatteen noudattamista ja vahvistamaan alueellista yhteenkuuluvuutta jäsenvaltioissa. Kuntaliitto toimii alueiden komitean Suomen valtuuskunnan sihteeristönä.

Euroopan alueiden komitean työvaliokunnan kokous järjestetään vakiintuneesti EU-puheenjohtajavaltiossa. Suomen kaudella kokous järjestetään 13.9. Turussa. Järjestelyistä vastaavat alueiden komitean pääsihteeristö ja Turun kaupunki.

Järjestäjät: Euroopan alueiden komitea, Kuntaliitto ja Turun kaupunki

Yhteyshenkilö: Anu Wikman-Immonen, Kuntaliitto

Aika

13.9.2019

Paikka

Köydenpunojankatu 14, Turku, Suomi

Järjestäjä