Valikko

Keinoäly, robotiikka ja digitaaliset palvelut kansalaisten hyvinvointia varten

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) järjestää yhteistyössä EU:n neuvoston puheenjohtajavaltion Suomen sekä Suomen sosiaali- ja terveysministeriön ja liikenne- ja viestintäministeriön kanssa Helsingissä torstaina 21. marraskuuta 2019 korkean tason konferenssin aiheesta ”Tekoäly, robotiikka ja digitaaliset palvelut kansalaisten hyvinvoinnin edistäjinä”.

Tapahtumassa keskustellaan digitalisaatioon liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista huipputason digitaalisten välineiden, tekoälyn ja robotiikan yhteydessä sekä EU:n päätöksenteon tulevista vaiheista. Paneeleissa keskitytään terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin, liikkuvuuspalveluihin (etenkin autonomiseen ajamiseen) ja erilaisiin lisäkehitysmahdollisuuksiin.

Keskustelujen vetäjänä konferenssissa on Christina Forsgård Netprofile Oy:stä. Konferenssi kokoaa yhteen ETSK:n jäseniä, suomalaisia ja EU-tason poliittisia päättäjiä, kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden edustajia, virkamiehiä, ammattiyhdistysaktiiveja, yrittäjiä ja tiedemaailman edustajia.

Puhujina muun muassa

  • Jyrki Katainen, työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaava Euroopan komission varapuheenjohtaja
  • Mia Petra Kumpula-Natri, Euroopan parlamentin jäsen
  • Mikko Koskinen, valtiosihteeri, liikenne- ja viestintäministeriö
  • Ilona Lundström, ylijohtaja, työ- ja elinkeinoministeriö
  • Juha Jolkkonen, sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja, Helsingin kaupunki
  • Ariane Rodert, ”yhtenäismarkkinat, tuotanto ja kulutus” ‑jaoston (INT) puheenjohtaja, Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK)
  • Pierre Jean Coulon, ”liikenne, energia, perusrakenteet, tietoyhteiskunta” ‑jaoston (TEN) puheenjohtaja, Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK)

Tutustumisvierailut tekoälyn parissa toimiviin organisaatioihin (tutkimuslaitos, ammattikorkeakoulu ja innovaatiokeskittymä) järjestetään perjantaina 22. marraskuuta 2019. Lisätietoa ja konferenssin ohjelma löytyvät komitean verkkosivuilta.

Lehdistön ilmoittautumista, ETSK:n jaostojen puheenjohtajien ja ETSK:n jäsenten haastattelujen järjestämistä sekä tutustumisvierailuille ilmoittautumista varten ottakaa yhteyttä Marco Pezzaniin, [email protected]

Lisätietoa:

ETSK:n lehdistöyksikkö – Marco Pezzani, +32 25469793, +32 470881903
[email protected]
@EESC_PRESS

 

 

Aika

21.11.2019 – 22.11.2019

Paikka

Helsinki, Suomi

Järjestäjä

Sosiaali- ja terveysministeriö