Valikko

A Clean and Global North – korkean tason tapahtuma alueellisesta yhteistyöstä pohjoisessa

Osana Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelmaa Suomi järjestää yhdessä Euroopan ulkosuhdehallinnon ja Euroopan komission kanssa alueelliseen yhteistyöhön pohjoisessa keskittyvän korkean tason A Clean and Global North -tapahtuman Helsingissä 29. marraskuuta. Tapahtumassa huomioidaan myös 20 vuotta täyttävä Pohjoisen ulottuvuuden politiikka, jonka avulla on saatu merkittäviä tuloksia esim. ympäristösektorilla Itämeren suojeluun liittyen.

Tapahtuman pääteemat ovat ilmastonmuutos ja saavutettavuus. Globaalisti katsottuna pohjoisen, arktisen ja Itämeren alueen merkitys kasvaa koko ajan. Tapahtumassa pyritään keskustelujen kautta vahvistamaan kansainvälistä, kestävän kehityksen mukaista yhteistyötä pohjoisilla alueilla, ja pohditaan sekä nykyisiä haasteita että tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Finlandia-talossa järjestettävän tapahtuman avaa pääministeri Antti Rinne ja tapahtumaa isännöi ulkoministeri Pekka Haavisto. Tapahtuma kokoaa yhteen eri maista ministeritason edustajia, korkean virkamiestason osallistujia, asiantuntijoita, yksityissektorin edustajia ja kansalaisyhteiskunnan- ja yliopistomaailman toimijoita.

Tapahtumassa puhuvat mm. Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana toimivan Islannin ulkoministeri Gudlaugur Thór Thórdarson, Venäjän luonnonvara- ja ympäristöministeri Dmitry Kobylkin sekä Ranskan arktinen ja antarktinen suurlähettiläs, YK:n ilmastosopimuksen 21. osapuolikokouksen puheenjohtajana toiminut Ségolène Royal.

Tapahtuma on seurattavissa suorana verkkolähetyksenä pe 29.11. noin klo 9.30 alkaen. 

Lisätietoja: astuuvirkamies Outi Isotalo, p. 0295 351 748, Venäjän yksikkö.

Tapahtuma on medialle avoin, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään ma 25.11. klo 15 mennessä. 

Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi sisääntulossa. 

Toimittajilla on mahdollisuus työskennellä pe 29.11 Finlandia-talon Aurora-salissa klo 8-17 välisenä aikana.

Lisätietoja:

Median akkreditoituminen: Miia Vihola, ajankohtaisviestintä, puh. 040 5908 741
Osallistujien haastattelupyynnöt: Outi Koskinen, Eurooppa- ja lähialueviestintä, puh. 040 510 7515.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Aika

28.11.2019 – 29.11.2019

Paikka

Finlandia Talo Huset Hall, Mannerheimintie, Helsinki, Suomi

Järjestäjä

Ulkoministeriö