Hyppää sisältöön

eu2019.fin saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa eu2019.fi ja on laadittu 23.9.2019. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut valtioneuvoston kanslia. 

Digipalvelu täyttää suurelta osin saavutettavuusvaatimukset, eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita. Palvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien A ja AA-tasojen mukaan) on kuvattu tässä selosteessa.

Puutteet palvelun saavutettavuudessa

 1. Kuvateksteissä ja tekstivastineissa on puutteita 

  Joistakin kuvista puuttuu tekstivastine tai tekstivastine saattaa toistaa linkkitekstin. Lisäksi kuvatekstit on joillakin sivuilla virheellisesti merkitty kuvan otsikkotiedoksi (title-määrite). 

  Saavutettavuusvaatimus joka ei kaikilta osin täyty: Havaittavuus (1.1.1 )

  Kuvissa ei ole sisällöllisesti olennaista tietoa, jota ei olisi muutoin tarjolla. Tekstivastineiden ja kuvatekstien tuottamiseksi johdonmukaisesti oikein tarvitaan julkaisujärjestelmän muutoksia, jotka toteutetaan syksyn 2019 aikana. 
   
 2. Iframesta puuttuu selite 

  Joissakin ennen syyskuuta julkaistuissa uutisissa saattaa olla upotettuna videoita, joista puuttuu iFramen selite.  

  Saavutettavuusvaatimus joka ei kaikilta osin täyty: Toimintavarmuus (4.1.2 )

  iFramen selite lisätään kaikkiin 23.9.2019 jälkeen julkaistuihin uutisiin. Tätä vanhempiin uutisiin selitteet lisätään vähitellen kävijämäärien mukaisessa järjestyksessä.
   
 3. Tapahtumien selaus apuvälineillä saattaa olla työlästä 

  Tapahtumasivun sisältö ei kaikissa tapauksissa reagoi mielekkäästi käyttäjän tekemiin valintoihin, minkä seurauksena käyttäjä saattaa joutua läpikäymään ylimääräisiä vaiheita ennen kuin saavuttaa varsinaisen sisällön.  

  Saavutettavuusvaatimus joka ei kaikilta osin täyty: Havaittavuus (2.4.3)

  Tapahtumaselaus on apuvälineillä mahdollista vaikkakin työlästä. Saavutettavuusparannukset vaatisivat laajaa uudelleensuunnittelua toiminnallisuuksiin. Sivusto on aktiivikäytössä vain 6 kk ja vuoden 2019 loppuun saakka, minkä vuoksi näin suuria muutoksia ei kannata tässä vaiheessa tehdä.  

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustolla? 

Kerro huomiosi meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Anna saavutettavuuspalautetta verkkolomakkeella tai sähköpostitse info(at)eu2019.fi.  

Ilmoita tarvittaessa puutteista valvontaviranomaiselle 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.
 

Valvontaviranominen
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuus(at)avi.fi
vaihde 0295 016 000
saavutettavuusvaatimukset.fi